Sildid

, ,

Siiamaani olen rääkinud pisikesest nr1st ning mõningatest erilahendustest-prototüüpidest.  Lisame aga siis juurde konkreetsema mudeli, mis tehnilises pooles kasutab samu element, mis nr1ski, kuid erinevalt kompaktsest riiulikastid on meil tegemist hoopis sihvaka põrandakõlariga.

Ribavineer-viimistlus

Kõlari mõõtmed on 170 mm laius, 250 mm sügavus ja kõrgus ilma aluseta 950 mm, alus on mõõtmetega 220*300 mm.

Nagu pildilt näha, on jätkuvalt 2ribaline disain – antud lahendis on võimalik äratunda Visatoni 5″ midbassi W130S seeriast ja SC10N kõrgsageduse. Aastate jooksul aga on sarnast lahendit teostatud ka erinevate Vifa ja Peerlessi elementidega, ning vägagi edukalt.

Samade elementidega põrandakõlari eelis riiulikõlari ees on mahlakam, võimekam alumine  bassiots, pisut suurem tundlikkus, seega rohkem universaalne. Riiulikasti erinevatest tahkudest olen juba varem rääkinud – peamistena tooks välja paigalduse paindlikkus(võimalus paigutada vajadusel riiulisse, mingisuguse laua vms aluse peale, otse seinale hoidiku abil),  kuid parimana sobib ta siiski korralikule jalale ehk standile(ingl. keeles).

Minu arvates sobib nr2 väga hästi väiksemasse kuni keskmise suurusega tuppa, kuid teatud mööndustel ei jää hätta ka suures toas, juhul, kui ei ole just ülivaljusti kõlareid kuulata.  Klassikalises kortermajas on nr2 enam-vähem rusikas silmaauku, sest katsume ikkagi naabritega sõbraks jääda elik siis üldjuhul puudub võimalus kõrvulukustavalt valjult muusikat kuulata või filmi vaadata.

Kodukino lahendis nr2 esikõlaritena, nr1 tagakõlaritena ja sobilik keskkõlar(sellest hiljem!)  ning maitsekas subwoofer peaksid olema vägagi hea valik.

Pildil nähtu oli kontseptsioon, esimesed ribavineerviimistlusega kõlarid minu töökojast üldse.

Hele kasespoon

Hele kasespoon

Kõlarite takistus on 8 oomi, võimsus 50W RMS.

Neid kõlareid saab edukalt tellida, viimistluse valik on väga lai, tehnilise poole pealt on valikus mitmed võimalikud teostused.