Sildid

, , , ,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tegemist on klassikalisest Nr1 mudelist veelgi pisema versiooniga. Kasti üldmõõtmed on vähendatud peamiselt sügavuses, mis on 270 mm pealt kahanenud 200 mm; muud mõõtmed on paika jäänud ehk 170 mm laius ja 300 mm kõrgus. Muutunud on ka tehniline pool – kui tavaliselt on midbassi element 5 .1/4″, siis sedakorda on see veelgi pisem, 4 “.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niisiis, väga suurde ruumi vast pole seda kõlarit mõtet paigutada, lihtsalt võhmast jääb puudu. Küll aga on ta täiesti omal kohal väiksemas ruumis  – ca  15 m2 näiteks; sobib nt kabinetikõlariks laua peale või magamistuppa või tegelikult ka suurepäraselt kodukino tagakõlarina kasutamiseks!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kõlarielementidena on kasutusel HiVi B4N metallmembraaniga mid/bass element ja vana hea tuntud Taani tootja Vifa BC25SC06 1″ tekstiilkuppelkõrge. Kõlari võimsus on realistlik 30 W RMS; võimendi soovituslik võimsus võiks jääda 10-100W vahemik ehk siis suhteliselt klassikaline 2kanaliga stereovõim või multikanaliga kodukino ressiiver sobib hästi.

Need metallsed “plekid” on taotluslikud – tegemist on tinaga ja selle nipi abil sai ära täidetud (ning võrdlemisi šefiks muudetud) koledad vineeri oksakohad, mis muidu oleks kaunis näotu ilme kogu asjale andnud.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nagu ma enne pealkirjas mitmuses lubasin, on ka üks teine kõlaripaar esitluses.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tegemis on eelpool kirjeldatud kõlari “õe või vennaga”, nimelt kasti mõõtmed on samad; sama on ka 4″ midbass, kuid kõrgsagedusena on kasutusel hoopis HiVi SS1II kõrgsagedus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ning viimistlus – eksklusiivne ribavineer! Need kõlarid on kasutuses kodukino tagakõlaritena.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peab ka lisama, et kuigivõrd on need kõlarid suhteliselt pisikesed ja seetõttu kergesti paigutatavad riiulisse või kapi peale, tuleb nende parim sound siiski esile spetsiaalse kõlarijala või kõlarialuse peale asetatuna.

Mõned samalaadsed tooted on veel esitlemist ootamas. :)

Nagu ikka, on erinevad viimistlused võimalikud, vaid võta ühendust. Nüüd on väike pildipunkt ka INSTAGRAMis üleval – asu jälgima!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA