Sildid

, ,

Hiljuti sai ühele vanale heale kliendile üle antud tellimus, sedakorda kodukino-süsteemi tagakõlarid. Võimalikuks  minu poolt väljapakutud lahendusvariandiks osutus korduvalt end tõestanud mudel nr1, mis viimistlusena sai endale pähklipuiduspooni pinnakatteks.

Elementidena läksid kasutusse paljudest lahendites suurepäraselt toiminud Peerlessi 5″ midbass ja Vifa 1″ kõrgsagedus. Kõlarid on nom. takistusega 8 oomi ja võimsust viisakad 50W RMS. Kuivadest tehniliselt andmetest on pigem tähtis, kuidas asjad soundivad – ja need alati pakuvad üllatust! Suhteliselt väikese kasti (umbes 8 ltr) kohta viisakas alumine ots, kõrvupaitav keskosa ning detailne, kuid samas suhteliselt rahulik ülemine ots oleksid märksõnad – kuid eks igaüks peab siiski ise otsustama.

Kuna kõlaritele oli juurde vaja ka aluseid, kõlarijalgu, siis sai sobilikud postid ka tehtud. Sedakorda ka väikese uuendusega, msi peaks vägagi pilkupüüdev olema :

Keskmine post on seest liivaga täidetud, et raskust stabiilsuse jaoks saada.

Post ise on 5 kraadise nurga all aluse suhtes, lisaks on ka ülemine aluse kõlari põhja all väikese nurga alla pandud, et kõlar kiirgaks pisut kõrgemale. See kõik lisab väikese nüansi esteetilisele poolele, kuid samas on ka akustilis-tehniliselt vägagi tervitatav.

Nagu ikka, erinevad tehnilised lahendused on sellele mudelile igati saadaval. :)